Część spożywcza
Marcel van den Eynde Gold Pro |
20% |
Sensas Super Bream 1kg |
20% |
Jaxon Copra Melasa |
4% |
Jaxon Pieczywo Fluo Czerwone |
2% |
Jaxon Pastoncino Czerwone |
2% |
WWW.LESZCZ.PL Glina rzeczna sucha 2kg |
50% |
Jaxon Leszcz Belge 250g |
2% |
Część mineralna
Ziemie / Gliny Double Leam 2kg |
90% |
WWW.LESZCZ.PL Bentonit 1kg |
10% |
Robaki
Jokers | 200g |
OPIS
Zanętę spożywczą namoczyłem wodą z płynną melasą, wieczorem poprzedzającym zawody. Do dobrze namoczonej zanęty dodałem suchą glinę i dokładnie wymieszałem za pomocą mieszadła na wiertarce o bardzo szybkich obrotach.
Całość była lekko przemoczona, aby zanęta przylegała do dna i nie wabiła uklei.
Glinę Double leam rzeka wymieszałem z jokersem, a następnie dokleiłem bentonitem. Z tej mieszanki robiłem kule do kubka zanętowego.
100g jokersa i 100g kolorowej pinki trafiło do zanęty z gliną. Pozostała ilość jokersa trafiła do gliny.
ZDJĘCIE ZANĘTY