Część spożywcza
Jaxon Select Leszcz Czerwony |
30% |
Jaxon Select Rzeka Natural |
30% |
Jaxon Copra Melasa |
10% |
Jaxon Mączka Piernikowa |
15% |
Jaxon Coco Belge |
5% |
Jaxon Arachid |
5% |
Jaxon Melasa Leszcz Belge |
5% |
Część mineralna
Ziemie / Gliny Glina rzeczna sucha 2kg |
90% |
WWW.LESZCZ.PL Bentonit 1kg |
10% |
Robaki
OPIS
Wszystkie składniki, łącznie z gliną i bentonitem mieszamy razem, na sucho, a następnie namaczamy. Robimy to wieczorem dnia poprzedzającego łowienie.
Najlepiej mieszankę tą nawilżać za pomocą wiertarki z mikserem. Dodając bardzo powoli wody i ciągle mieszając otrzymamy zanętę wyglądającą, jakby była przetarta przez bardzo drobne sito.
Robaki dodawane do pierwszych kul warto sparzyć, aby nie rozbijały kul.
ZDJĘCIE ZANĘTY