LP |
Składnik |
% |
ilość potrzebna do przygotowania 1kg mieszanki |
ilość potrzebna do przygotowania
|
1 |
|
35% |
350g |
350g |
2 |
|
35% |
350g |
350g |
3 |
|
10% |
100g |
100g |
4 |
|
10% |
100g |
100g |
5 |
|
5% |
50g |
50g |
6 |
|
5% |
50g |
50g |
glina |
1 |
|
60% |
600g |
600g |
2 |
|
30% |
300g |
300g |
3 |
|
10% |
100g |
100g |
robaki |
|
Zalew Stare Miasto w okolicach Konina to owienie leszczy. Nie s to kilkukilogramowe okazy, lecz ryby od 100g do kilograma, jednak mona ich zowi nawet kilkanacie kilogramw i to rwnie podczas zawodw. Daniel owi tutaj bardzo czsto, dlatego doskonale zna zwyczaje tych ryb.
Ostatnio w doskonaym stylu wygra sektor na zawodach Pucharu Wielkopolski owic ponad 12kg leszczy.
Sierpie to okres, w ktrym leszcze eruj do intensywnie, dlatego bez jakichkolwiek obaw moemy uy duej iloci zanty spoywczej. Na sze lirw gliny dajemy 3 litry namoczonej zanty. Glina ma ogromne znaczenie w owieniu leszczy. Musi trzyma zant i robaki przy dnie, a w przypadku zalewu Stare Miasto rwnie nieco smuy.
Smuga pobudza tutaj ryby do erowania. Nasza mieszanka to 6kg gliny rzecznej, 3kg gliny rozpraszajcej oraz 1kg czerwonej gliny rzecznej suchej, ktrej zadaniem jest nadanie mieszance smugi.
Skad zanty spoywczej to 0,75kg Sensas Lake, 0,75kg Lorpio Grand Prix Bream oraz 200g Coprah Melasa, 200g Epiceine i 100g Brasem Belge.
Do wody, ktr namaczamy zant dolewamy 10ml melasy w pynie.
Lekko przemoczon zant czymy z glin w proporcji 3 litry zanty i 6 litry gliny. Dodajemy do tego 50ml jokersa i 50ml kastera. Oprcz tego podajemy 5-6 mniejszych kul (wielko mandarynki) gliny poklejonej bentonitem, z du iloci jokersa i krojonej dendrobeny.
Ostatnio dodane do naszej strony zanęty.
|